اکسیژن
اکسیژن
اطلاع رسانی، آموزش و فرهنگ سازی برای دستیابی به هوای پاک در کشور
انرژی بادی و هسته ای
اولین کنفرانس انرژی­ های تجدیدپذیر و توسعه پایدار روزهای 24 و 25 دی­ماه سال جاری در دانشگاه زابل برگزار می شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر محمود اوکاتی صادق رئیس دانشگاه زابل با اعلام این خبر افزود: 15 سال خشکسالی پی در پی به ویژه خشک شدن هامون باعث معضلات زیست محیطی فراوانی در سیستان شده به طوری که بسیاری از مردم این منطقه ناگزیر به مهاجرت شده اند این درحالی است که  منطقه سیستان از ظرفیت بسیار بالایی برای استفاده از انرژی های تجدیدپذیر به ویژه نصب و راه اندازی نیروگاه های بادی برخوردار است و استفاده از  این ظرفیت می تواند علاوه بر رونق اقتصادی درمنطقه، مشکلات معیشتی مردم بومی را برطرف کند.

رئیس اولین کنفرانس انرژی های تجدیدپذیر و توسعه پایدار  گفت:  دانشگاه زابل در سال 90 همایشی با موضوع انرژی های نو برگزار کرد. حضور  مسئولان ارشد ازجمله مسئولان وزارت نیرو  و نیز سرمایه گذاران بخش خصوصی در آن همایش نشان داد که استفاده از انرژی های تجدیدپذیر گزینه ای است که همه آن را قبول دارند، اما  مشکلات زیر ساختی   مانع از جذب سرمایه و استفاده از انرژی های تجدیدپذیر می شود، به همین دلیل  دانشگاه زابل مصمم شد کنفرانس انرژی های تجدیدپذیر و توسعه پایدار را با هدف فرهنگسازی برای رفع مشکلات زیر ساختی و جذب سرمایه و سرمایه گذار برگزار کند.

اوکاتی صادق  تصریح کرد: انتشار خبر برگزاری این کنفرانس با استقبال  صاحبنظران، مسئولان، مردم و به ویژه ائمه جمعه  مواجه شده است. براین اساس، انتظار می رود این کنفرانس بتواند بستر لازم را  برای ایجاد  رونق اقتصادی و رفع مشکلات معیشتی مردم منطقه محروم سیستان با استفاده از انرژی­های تجدیدپذیر فراهم کند.

وی گفت: دولت برای مقابله با  معضل کم آبی، طرح انتقال آب به 46 هزار هکتار زمین کشاورزی را در دست اجرا دارد. این درحالی است که انتقال آب در صورتی کارساز است که کشت گلخانه ای جایگزین کشاورزی سنتی و آبیاری مدرن جایگزین آبیاری غرقابی شود.

اوکاتی صادق با اشاره به شرایط سخت اقلیمی درسیستان خاطر نشان کرد: کشت گلخانه ای درسیستان با توجه به گرما و سرمای شدید که اغلب همراه با باد و طوفان است نیاز به انرژی دارد  اما در حال حاضر استفاده از برق برای کشت گلخانه ای مقرون به صرفه اقتصادی نیست. این درحالی است که استفاده ازانرژی های باد وخورشید می تواند انرژی مورد نیاز گلخانه ها را تامین کند.

رییس کنفرانس انرژی های تجدیدپذیر در ادامه گفت: براساس تحقیقات انجام شده دردانشگاه زابل، ایجاد مزارع بادی در سیستان باعث  اشتغال و درامد برای جوامع بومی و رونق کشاورزی می شود.

 وی در توضیح این مطلب افزود: نیروگاه­های 20 تا 50 کیلوواتی که امکان نصب و راه اندازی آن در مزارع وجود دارد سبب  می شود کشاورز برق مورد نیاز برای کشت گلخانه ای را استفاده و برق مازاد را به شبکه بفروشد که این علاوه بر رونق کشاورزی، برای کشاورز درامد هم ایجاد می کند. این شیوه سال ها است که در کشورهای مختلف  تجربه شده از جمله 60 درصد برق امریکا به همین شیوه تامین می شود.

 در  کنفرانس انرژی های تجدیدپذیر و توسعه پایدار(به نشانی سایتwww.resd2015.ir)، علاوه بر سخنرانی مقامات، دو پانل تخصصی با عناوین «اقتصاد کم کربن با تکیه برانرژی های تجدید پذیر » و« فرصت ها، چالش ها و راهبردهای توسعه انرژی های تجدیدپذیر» برگزار می­ شود. در این پانل ها موضوعاتی چون: «تبیین چالش ها و راهکارها برای اجرایی شدن اقتصاد کم کربن بااستفاده از فناوری انرژی­های تجدیدپذیر با هدف رونق بخشی به اشتغال جوامع بومی و جلوگیری ازمهاجرت»و«روش های تشویق بخش خصوصی در سرمایه گذاری و مشارکت در حوزه انرژی های تجدیدپذیر» با حضور صاحبنظران ومسئولان بررسی می شود. 

تاریخ مخابره: سه‌شنبه ۲۰ آبان

مطالب مرتبط :

بی‌توجهی به ترویج انرژی‌های تجدیدپذیر ظلم به مردم است

 کاریکاتور - انرژی پاک راهی برای جلوگیری از آلودگی هوا!


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:

نوشته شده در تاريخ چهار شنبه 21 آبان 1393برچسب:کنفرانس,انرژی­ های تجدیدپذیر,توسعه پایدار,دانشگاه زابل,سیستان , توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |
.: Weblog Themes By LoxBlog :.